2017. szeptember 9., szombat

Sültpaprika krém

Gyönyörűen pirosodott a paprkia a kertben, így valami különlegeset akartam készíteni. Tavaly csináltam paprikakrémet nyersen, finom volt, de ennél kicsit másabb jellegűt akartam.
Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha megsütném. Először olajosan akartam eltenni, de kicsit gyorsan és magas hőfokon grilleztem, így nem lehetett szépen leszedni a héját. Így lett krém belőle.
Tisztítottam egy fej hagymát, adtam hozzá egy kis sót, balzsamecetet, olívaolajat és leturmixoltam. Gyorsan ki is próbáltam egy szelet kenyéren, isteni volt.
Üvegekbe mertem- 2 kicsi üveggel lett. Vizesen dunsztoltam. Tartósítónak két celofán közé tett nátrium benzonátot alkalmaztam. Ha sikere lesz, jövőre többet készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése