2014. november 3., hétfő

Nagyi kuglófja


Itt az ősz, a hidegben jól esik elkortyolgatni egy csésze illatos teát. A teához pedig kívánkozik valami harapnivaló. Ma a kuglófra esett a választás.
Hozzávalók: 4 tojás, 18 dkg cukor, 28 dkg liszt, 1 dl forró víz, 1 dl olaj, 1 sütőpor, csipet szódabikarbóna, 2 kanál darált dió, fél marék mazsola, fél tábla csokoládé, őrölt fahéj, őrölt szegfűbors, fél marék durvára vágott pirított dió
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a forró vízzel, olajjal cukorral felverjük.
A lisztbe keverjük a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, szegfűborsot, és a darált diót. A száraz anyagokat összevegyítjük a felvert tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszához keverjük, majd beleforgatjuk a mazsolát, diót és a csokoládédarabokat.
Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Rácsra borítva hűtjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése