2011. május 29., vasárnap

Nagyi kötödéje3 - Kötött nadrág

A nadrág rizskötéssel készül, - egy sima, egy fordított,majd a páros sorokban egy fordított, egy sima következik - kivéve a passzé és a derék, ami két sima, két fordított - a páros sorokban fedetten kötünk.
A nadrág szárait külön-külön kötjük, majd egy darabban körkötőtűn folytatjuk. 40 szemmel, 2-es körkötő tűvel kezdjük és 4 cm-t kötünk patent mintával. a passzé utolsó sorában egyenletesen elosztva 14 szemet szaporítunk = 54 szem. 3-as tűvel folytatjuk és minden 6. sorban 7x 1 szemet szaporítunk, így 68 szemmel folytatjuk 20 cm magasságig. Ettől a magasságtól mindkét szélen , minden 2. sorban 1x4, 1x2 és 1x1 szemet lekötünk.= 54 szem.
Az elkészült darabot félretesszük, és megkötjük a másik szárat is, majd a két rész szemeit (108 szem) körkötő tűre szedjük és egy darabban folytatjuk a munkát. 18 cm-t egyenesen kötünk, majd az utolsó sorban egyenletesen elosztva 18 szemet fogyasztunk egyenletesen elosztva.(2-2 szemet simán összekötünk) = 90 szem. Majd 6 cm-t patent kötéssel kötünk, és a munkát leláncoljuk. a derékpántot félbehajtjuk és gumit fűzünk bele, a nadrág szárait összehorgoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése