2011. május 1., vasárnap

Mexikói csirkecomb

Anyák napja alkalmából lányom ebéddel lepett meg. Így most mondhatnák a gonoszok, hogy épp más tollával ékeskedem, pedig most épp a dicsekvés - a napra és a helyzetre való tekintettel - bocsánatos bűnébe estem. Miután meginterjúvoltam csemetémet, hogy vajon közzé teszi-e alkotását, nemleges válaszát hallva íziben fotomasinát ragadtam, és közben memorizáltam a receptet is.
Hozzávalók: lebőrözött csirke alsó comb, jelen esetben 6 db,1 zacskó Knorr Mexikói villámpác, 1 doboz vörösbab, 1 doboz kukorica, 1 kis üveg paradicsompüré, olaj, 1 fej vöröshagyma.
A zacskón lévő utasítástól kissé eltérően a pácot csak a fele mennyiségű olajjal keverjük ki, és a combokat bepácoljuk. Egy órát pihentetjük a hűtőben. A vöröshagymát megdinszteljük a maradék olajon, majd a pácból kivéve a combok minden oldalát alaposan megpirítjuk . Majd visszarakjuk a lábasba az összes húst, a maradék pácot, a paradicsomot, kevés vizet és a húst puhára pároljuk. Nem sózzuk, a pác elég sós.
Miután a hús megpuhult hozzáadjuk a babot és a kukoricát és összeforraljuk. Aki erősen szereti tehet még bele chilit. Rizzsel tálaljuk.
Minden Édesanyának boldog Anyák Napját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése