2010. június 20., vasárnap

Palacsinta kavalkád

Péntek este volt a Győri Nyár megnyitója, de sajnos a zuhogó eső miatt elmaradt, annak megtekintése.Így aztán a lányomékkal előre megbeszélt program is változott. Ezért aztán szombaton reggel buszra kaptunk Jarjarkával és a buszvégen találkoztunk a lányommal, aki elvitt bennünket a Mamához, ott leraktuk a kutyust, majd elindultunk bevásárolni. Közben lányomék kitalálták, hogy ne menjek haza, aludjak náluk. Így aztán szombaton megúsztam a főzést, mert Gyöngyvér nagyon finom májgombóc leves és tejfölös csirkepaprikást készített. Ferinek mellből, nekünk combból, szárnyból a Mama házi csirkéjéből. Délután sétáltunk egyet a városban, nagy volt a tömeg, nem csak a jó idő miatt, hanem azért, mert aznap volt a "Múzeumok Éjszakája", majd megnéztünk egy "romatikusos" filmet.
Vasárnap korán ébredtünk, elugrottunk a Mamához Jarjarkáért. - Kaptam finom friss zöldborsót, kifejtve!- Kiugrottunk e temetőbe, mert gyönyörűek Mama liliomai és biztosan kibicegett volna rossz lábaival, így megelőztük, hogy megerőltesse magát. Hazaérve hozzám gyorsan nekiugrottunk a főzésnek. Gyöngyvér a töltelékeket készítette, én a palacsintát sütöttem.
Készült Hortobágyi, juhtúrós, és márványsajtos változat.
Hortobágyihoz 30 dkg darált húsból készült pörkölt. Juhtúrós: 6 dkg juhtúró, 1 csokor kapor, 2 kanál tejföl. Márványsajtos: 5 dkg márványsajt,2 kanál tejföl, vörös és fokhagyma szár.
A túrós, sajtos palacsinták töltelékébe kevertünk 10 dekányi sonkát is, elvégre minél összetettebb az íz, annál finomabb.
Amíg mi főztünk, Feri füvet nyírt, és délre kész is lett az ebéd.
Ellenőrző körúton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése