2010. június 20., vasárnap

A hét vicce


Ha azt hisszük, hogy az összes lökött velünk szórakozik, vigasztalódjunk, mint lányom küldte gyöngyszemekből kiderül "boldogok a lelki szegények....."

A Darwin-díjat - sok más hasonlóval együtt - igen pihent agyú és humorban sem szűkölködő személyek hozták létre az emberi hülyeség díjazására (ahogy a Darwin-díj mottója meghatározza: fejet hajtva az ember géntérképe előtttisztelettel adóznak azoknak, akik véletlenül lefutottak erről a térképről).

Az idei díjátadási ünnepségen az első helyre egyhangúlag egy amerikai állampolgárt jelöltek. (Az esetek ismertetésénél a magyar olvasó vegye figyelembe, hogy az USA-ban a fegyvertartás és fegyverhasználat magátólértetődőbb, mint nálunk. A nevek elhagyása is a demokráciával függ össze.)

1. Nevezett - minden bizonnyal rablás céljával - a kaliforniai Long Beach-ben egy üzletben 38-as revolverrel próbált rálőni a pénztárosra, defegyvere csütörtököt mondott. Ekkor tette azt, amivel kiérdemelte az elsőhelyezést: a földnek (pontosabban: a lábának) irányította a csövet, és mégegyszer meghúzta a ravaszt. A revolver most nem mondott csütörtököt.
A fődíj mellett előkelő nevezést még számosan kaptak.

2. A második helyezett egy biztosítási ellenőr.

Egy svájci szálloda séfje véletlenül ledarálta egyik ujját a húsdarálón,majd bement a városba, és bejelentkezett biztosítójánál, ahol előadta a munkahelyi balesetet. A biztosító azonban valamiféle csalásra, még inkább munkahelyi figyelmetlenségre gyanakodott, ezért kiküldte ellenőrét a tényállás felülvizsgálására. Az ellenőr is kipróbálta a darálót, és ő is ledarálta egyik ujját. Ezt követően a biztosító a séfnek is fizetett.

3. Az előkelő bronzérmet egy chicagói autósnak ítélték.

Az autótulajdonos a hatalmas havazás idején jó egy órát lapátolta háza előtt a havat, hogy kocsijával oda tudjon állni. Mire ott várakozó kocsijával beállt volna, egy hölgy már beparkolt a szabad helyre. A chicagói önkénteshómunkás megértően elővette revolverét, és lelőtte a nőt.

4. A negyedik helyre egy zimbabwei buszsofőrt szavaztak be.

A megfáradt gépkocsivezető, aki 20 elmebeteget szállított Harare-ból a bulawayo-i elmegyógyintézetbe, félúton betért egy illegális bögrecsárdába.Amíg torkát öblítette, utasai megszöktek. Oda se neki, gondolta a részegessofőr: odahajtott egy buszmegállóhoz, és ingyen fuvart ígért húsz embernek. Ezután jelentkezett velük Bulawayo-ban fölhívva kényszerzubbonnyal készenlétben álló személyzet figyelmét, hogy a betegek a hosszú úttól
igencsak idegesek és mindenféle hülyeségeket fantaziálnak. Az utas cserére csak három nap múlva derült fény.

5. Amerikai tinédzser került az ötödik helyre

A tizenéves kórházba szállították súlyos fejsérüléssel: egy vonat sodortael. Amikor kihallgatható állapotba került, elmondta a rendőröknek, hogy csupán azt akarta kipróbálni, milyen közel teheti a fejét egy robogó vonathoz.

6. A hatodik helyezés is egy mesterlövészé

A helyezett bement egy louisianai bárba, letett a pénztáros elé egy húszdollárost, és kérte, hogy váltsa föl. Amikor az kinyitotta a pénztárgépet, a jövevény elővarázsolt egy revolvert és követelte az egész kasszát. Vita nélkül megkapta, el is húzott vele, még a húszdollárost is
otthagyta. A pénztáros elmondta, hogy a kasszában összesen 15 dollár volt.(A helyi rendőrségen azóta is törik a fejüket, hogy ha valaki fegyverrel fenyeget egy pénztárost, majd pénzt ad neki, bűntettnek minősül-e...)

7.Balszerencsés sörivóé a hetedik hely

Arkansasban egy balfék megszomjazott, de pénze nem volt egy cent sem. Azt tervezte, belevág egy féltéglát a közért kirakatába, fölkap pár üveget és elszalad velük. Így is tett. A féltégla azonban visszapattant a kirakatüvegről, pont a fejének, el is ájult tőle. Már a rendőrségen tudta
meg, hogy a kirakatot plexi "üveg" védte. Balul sikerült kalandját a biztonsági kamera felvételén visszanézhette.

8. New York-i tolvajnak ítélték a nyolcadik helyet.

Üzletből kilépő hölgyekre szakosodott az utcai tolvaj: kitépte kezükből a táskát, és uzsgyi. Ez esetben azonban a boltos azonnal riasztotta a rendőröket és a kárvallott hölgy is viszonylag pontos személyleírással szolgált, így a snatcher-t (így hívják ott ezt a szakembert) hamar elfogták és visszavitték a bolthoz. Ott felszólították személyazonosság-igazolásra. Mire a tolvaj, a hölgyre mutatva: "Igen, felismerem: ő az a nő, akinek a táskáját elloptam".

9. Az utolsó előtti helyezésre is rablót jelöltek. Egyben megkapta a zsűri
"Ötcsillagos Baromság Különdíj"-át is.

A michigan-i Ypsilanti egyik Burger Kingjében a kasszát követelte egy fegyveres. A pénztáros viszont közölte: nem nyithatja ki a pénztárgépet rendelés nélkül. A fegyveres erre hagyma karikákat rendelt, mire a pénztáros felvilágosította: hagymakarikákat nem szolgálnak föl reggelire.A fegyveres szomorúan elhagyta a fasírtfalodát. (Sosem fogták el, a frusztrált rabló
történetét a helyi Ann Arbor News bűnügyi rovatából ismerhette meg a világ.)

10. A tizedik - utolsó, de még értékelhető - helyezést egy seattle-i
észkombájn nyerte meg.

A díjazott egy lakókocsi benzintankját akarta megcsapolni a bevált szívócsöves módszerrel. Lecsavarta kupakot, megszívta - és a vártnál sokkal több anyag jött ki. A helyszínre érkezett rendőrség egy sokkos állapotbanlévő személyt talált hasára szorított kézzel egy lakókocsi mellett, hatalmas fekáliafolt közepén. Később a rendőrségi szóvivő elmondta az újságíróknak, hogy az illető a lopócsövet tévedésből a vécétartályba lógatta bele. Azt is közölte: a lakókocsi tulajdonosa nem tesz feljelentést, mert mint mondta,ilyen jót még életében nem röhögött.

Mi is azért számoltunk be a Darwin-díjakról, hogy jót röhöghessenek rajta.

És ne feledjék: a díjazottak közöttünk járkálnak..!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése