2010. május 16., vasárnap

Milánói rántott hús, gomba

A változatosság gyönyörködtet - ezt már a görögök is tudták. Miután lányom barátjának a rántott hús, és rántott gomba a kedvence krumplival, mi viszont nem igazán vagyunk oda érte kompromisszumot kötöttünk. Lett rántott mindenféle, viszont a köreten változtattunk.
Milánói szósz: két gerezd fokhagymát kevés olajon megfuttatunk, dobtunk hozzá kevés cukrot, ami karamellizálódott. Felöntöttük egy doboz összevágott, hámozott paradicsommal. Sóztuk, borsoztuk. Adtunk hozzá oregánót, bazsalikomot és őrölt babérlevelet, valamint a gombák összevágott tönkjét. Lassú tűzön besűrítettük.
Spagettivel tálaltuk.
A mai ebédnél egyébként csak a kukta és az íródeák szerepe jutott nekem:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése