2010. január 9., szombat

Vörösboros marhapörkölt

Ma koprodukcióban készült az ebéd. A levest én alkottam - az ötletet a menyemtől loptam, mert ő is fokhagyma krémlevest főzött - míg a második fogás a lányom alkotása volt.
Tegnap a Spárban nagyon szép marha lábszárat kaptunk, így adta magát a mai ebéd.
Hozzávalók: 70 dkg kockára vágott marha lábszár, vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél paprika, 3 kanálnyi lecsó - saját eltevés -, só, bors, majoránna, 1 dl vörösbor
A hagymát apróra vágtuk, kevés olajon kicsi sóval megdinszteljük. Hozzáadtuk a fokhagymát, az összevágott paprikát és a lecsót. Beledobjuk a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és feleresztjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük, majd ha a hús félig kész, felöntjük vörösborral.
Tarhonyával tálaltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése