2010. január 1., péntek

Lencse savanyú káposztával

Az, hogy az év első napján lencsét kell enni, hogy gazdagságunkat megalapozhassuk, az még nem jelenti azt, hogy a hagyományos leves, vagy lencse főzelék készüljön.
- Bár mióta a szülőhelyemen szokásos változatot főzöm, azóta bármikor szívesen eszem lencsét, és nemcsak én, hanem a családom is - Miután imádom a savanyú káposztát, így esett a választásom erre a lencse variációra, amit Édesanyámtól tanultam.
Hozzávalók: 20 dkg savanyú káposzta, 1 müzlistál lencse (cca:20 dkg),15 dkg füstölt kolbász, 1 sárgarépa, só, babérlevél,vöröshagyma, olaj, liszt.
A savanyú káposztát babérlevéllel feltesszük főni. Mikor félig kész, hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt, sárgarépát, majd a lencsét.
Mikor a lencse puhára főtt, vöröshagymás rántással berántjuk.
Tejföllel tálaljuk. - Kép majd készül.Jarjarka is úgy döntött, hogy az új évben új életet kezd, és megbarátkozik a macskával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése