2009. november 26., csütörtök

Pangasius pástétom

Mint Jó Anyám szokta volt mondani, a család jóléte a konyhában, a háziasszony hozzáállásán alapozódik meg. Sokszor emlegette, mekkora különbség van a spórolás és a takarékosság között. Sikerült is a fejünkbe verni, mert örömmel látom, hogy a lányom is örökli a családi hagyományt.Ha már emlegettem, akkor el is mondom. Spórolás az, ha lemondunk valamiről. a takarékosság az, hogy nem dobjuk ki, amire már pénzt adtunk ki. Meggondoljuk mit, mennyit vásárolunk, és a hűtőben, kamrában lévő anyagokat a legoptimálisabban használjuk fel.
No, ennek jegyében készült ez a pástétom. Egyik este pangasius filét akartam készíteni citrommal, fűszerekkel. A hal el is készült, csak úgy alakult, hogy be kellett mennem a kórházba, mert probléma adódott a szememmel. Így a hal evésre nem került sor aznap este. Kidobni viszont nem dobunk ki ételt, tehát az alábbi pástétom készült belőle:
Az olíva olajon megsült, sós, borsos, citromos halat összetörjük. Reszelünk bele kevés vöröshagymát.Ízesítjük kevés vajjal, mustárral. Ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Pirított kenyérrel, paradicsommal, paprikával kellemes uzsonna. Teával könnyű vacsora.Itt a tél, a madaraknak is készítünk vacsorát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése