2009. szeptember 6., vasárnap

Macskák - cicák

Macskázok, no egyenlőre még csak elméletben, mert nem értem még el a fiamékhoz, hogy megismerkedjek Jade-val, de felkészülök rá, mert elhatároztam, hogy én leszek az a személy, aki egy szempillantással leveszi a lábáról az öntörvényű jószágot.


Az egyiptomiak már 3000 ezer évvel ezelőtt kultuszt alapítottak a macskákra, mivel a cicák olyan jól végezték a rágcsálóírtást a Nilus partján, hogy kiérdemelték az isteni rangot. Még Ré napistent is ábrázolták macskaként, úgy hitték, hogy Ré minden éjjel fekete kandurrá változva harcol a sötétség kigyója, Agep ellen, hogy új nap virradhasson. A macskák igazi fénykora akkor jött el, amikor a macskákat Básztet istennő szent állatának léptették elő. Básztet istennő volt az otthonok, a szerelem, a termékenység és az anyaság istennője. - Biztos, ami biztos, én is hoztam egy kis fekete macskaszobrot Egyiptomból.
Mert ugye, amit ismerünk azt irányíthatjuk is. Vagy mégsem?:)
Az alábbi érdekességekkel lettem bölcsebb:
Mire emlékszik a cica?
A macskának is van rövid és hosszútávú memóriája. A rövid távú emlékezete rendkívül jó, kb.16 óra elteltével is emlékszik egy eseménysorra. Saját képességeihez viszonyítva viszonylag gyorsan tanul. -Véleményem szerint leginkább azt, hogy hogyan csináljon bolondot a kétlábúakból.
Miért dorombol a cica?
Dorombolással fejezi ki megelégedését.Általában etetés után, simogatás közben dorombol. A nőstény cica is dorombol ellés közben, világra jönni készülő kölykeit nyugtatja teste vibrálásával.
Veszélyt jelent-e neki a szobanövény?
Mint minden állat, a cica is szívesen nyalogatja, kóstolgatja a növényeket. Szobanövények közül
veszélyes számára a liliom, leander, és az azalea. - Megnyugodtam, a menyem nem szereti a liliomot, a többi meg több napfényt igényelne - Jade nincs veszélyben.
Mért dörgölödzik a lábunkhoz a macska?
A cica testtartásával, viselkedésével fejezi ki érzelmeit. Ennek egyik módja a dörgölőzés. Általában igénybejelentést jelent, avagy azt szeretné közölni, hogy éhes, vagy pedig, hogy figyelemre, simogatásra vágyik.
Hány éves a cica emberi korra számitva?
A cica kora nem emberi léptékben számolandó.Akárcsak a kutyák, ők is gyorsabban öregszenek, mint az ember.A három hónapos cica 5, a hat hónapos 10, az egy éves pedig emberi években kifejezve 15 esztendősnek felel meg. A kétéves macska 24 éves embernek felel meg, innét minden egyes cica év 4 emberi esztendőt jelent. Azaz egy 21 éves cica 100 esztendős matruzsálem.Ezért a macskalét átlagos hossza 10 és 16 év között van, persze akadnak kivételek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése