2009. szeptember 1., kedd

Fűszerkeverék zacskós csirkéhez




Kis mozsaramba az alábbi fűszereket szórtam: kávés kanálnyi szemes bors, 10 szem rózsa bors,2 teáskanál só, 1 kávéskanál koriander, 1 kávéskanál római kömény, késhegynyi őrölt fahéj, 3 szem boróka bogyó, kávéskanálnyi gyömbér, késhegynyi szerecsendió, fél kávés kanálnyi chili, és egy kis garam maszala. A mozsártörővel megpróbáltam egyneművé tenni, ami nem sikerült száz százalékosan, de nagyon kellemes ízhatású, izgalmas illatú keverék sikerült. Csirkéhez tökéletes lett. Majd kipróbálom más húsokhoz is, bár érzésem szerint erősebb ízü alapanyagoknál változtatni kell az összetételen eltolódva a magyarosabb fűszerek felé pl. majoranna, lestyán, borsika fű felhasználásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése