2009. augusztus 22., szombat

Húsleves - velős kenyér



Ma megejtettük a bevásárlást, így a héten már csak a friss pékárut kell megvenni. Végre kaptunk velős csontot, amit már majd 3 hónapja hajkurászunk, így megoldódott a leves kérdése.
Miután vettem 3 kilónyi gyönyörű lapockát, és előkészítettem főzési adagokra, a lenyesett husikat is belefőztem a levesbe, azzal a meggondolással, hogy nemcsak gazdagítja az ízeket, hanem nagy örömet fog szerezni Jarjarkának is.
Hozzávalók: 3 velős csont, kb 20 dkg disznóhús, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa,1 karalábé, 1 kisebb zeller, 3 liter víz, só. Teatojásba: vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 szem bors, kömény, majoranna, 1 szegfűszeg, 2 szem boróka bogyó, koriander.
3 órát főzzük lassú tűzön, hogy szép tiszta levest kapjunk.
A velőt pirított kenyéren sóval, pirospaprikával, borssal tálaltam.

A levesbetét Édesanyám kézzel készült házimetéltje volt.


A jó ebéd után édes a pihenés, főleg, ha puha a párna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése