2009. július 20., hétfő

Paradicsomos káposzta főzelék

Tegnap szokásos útvonalunkat futottuk, és hát Édesanyám nem tudja megállni, hogy ne pakoljon valamit, mert szilárd meggyőződése, hogy gondoskodása nélkül éhen halnánk. Most fél fej káposzta, sült oldalas és fasírt került a kosárba a többi mellé.
Nos ebből csak egy féle ebédet lehet főzni, paradicsomos káposztát, mert amellé mindkét feltét remekül illik, meg hát néha nem árt meg az ember lányának a főzelék sem.
Paradicsomos káposzta főzelék: a káposztát felszeljük, ügyességünktől függő vékonyságunkra, és lábasba tesszük. Megszórjuk sóval, őrölt köménymaggal, felöntjük vízzel, hogy félig ellepje, beleszelünk egy fej vöröshagymát és lefedve puhára főzzük.
Kevés olajjal, liszttel, piros paprikával rántást készítünk, felengedjük vízzel, simára keverjük és beleöntjük a káposztába, ha lehet házi paradicsomot öntünk bele és összeforraljuk. A lányom szereti bele a cukrot, én az chili paprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése