2009. július 24., péntek

Olasz sajtleves


Valami könnyű vacsorára vágytunk ebben a hőségben, így született meg az alábbi leves, melyről már sok jót mesélt a lányom, aki egy győri hajó- étteremben többször evett ilyet, és megkérdezte a pincért, aki nagy vonalakban leskiccelte a hozzávalókat, mi meg próbálkozunk.
Hozzávalók:Apróra vágott bacon, póréhagyma, paradicsom püré, snidling, vegeta, só, fehér bors, rokfort sajt, camping sajt, tejszín.
A bacont, póréhagymát megpirítjuk,majd belerakjuk a paradicsom pürét és azzal is átpirítjuk.
Felöntjük kevés vízzel és puhára főzzük a hagymát, majd leturmixoljuk. Belerakjuk a sajtokat, fűszereket, felforraljuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt,azzal már óvatosan főzzük.
Fokhagymás bagettal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése