2009. június 30., kedd

Toszkán penne

Ma a változatosság kedvéért valami tésztára vágytunk, méghozzá valami könnyű, rafinált, tejszínes zöldségesre. Erre pedig csak az olasz konyha képes, tehát most valami olaszosat választottunk.
Hozzávalók: 10 dkg apróra vágott bacon, 10 dkg zöld olajbogyó, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, zöldség zöldje, reszelt füstölt sajt, tejszín, kockára vágott cukkini, só, bors, szerecsendióA bacont ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát fokhagymát, cukkinit és az olíva bogyót. Megpároljuk, majd beleöntünk 3 dl tejszínt, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele kevés szerecsendiót, belekeverjük a sajtot és megszórjuk durvára vágott petrezselyemzölddel.
Mi penne tésztát főztünk hozzá.
Egy szép virág, hogy ne csak kulináris élvezetben legyen részünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése