2009. március 15., vasárnap

Zellerkrémleves, ahogy mi szeretjük


Imádjuk a krémleveseket, de nem szeretem ha lisztes habarással készül. Így aztán ismételt kisérletezés útján jutottam el a számunkra ideális megoldáshoz.

Hozzávalók: 10 dkg zeller, 20 dkg krumpli, fél vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, szerecsendió, 1 tömlős sajt, tej, víz

A felkockázott zellert, krumplit, sót feltesszük fele víz, fele tej keverékébe főni. Beletesszük a hagymákat, és mindent puhára főzünk. Amikor a zöldségek megfőttek, turmixoljuk és belekeverjük a tömlőssajtot, azzal is összeforraljuk és szerecsendióval izesítjük. Fokhagymás, pirított zsemlekockával tálaljuk, melyhez még adhatunk reszelt sajtot.

Pirított zsemlekocka gyorsan, egyszerüen: A zsemlét felkockázzuk,tepsibe rakjuk, az összezúzott fokhagymával megszórjuk, meglocsoljuk olivaolajjal és forró sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése