2009. március 1., vasárnap

Sajtos-tejszínes sertéscomb, avagy ebéd lányom módra


Ma talán a tavasz első napja tiszteletére kényeztető vasárnap van. A lányom átvette a konyhát, és így az én reszortom csak az ebéd elfogyasztása lesz. Nem rossz program! Az első fogás húsleves lesz, és végre a Mama féle tészta lesz benne, amitől igazán finom.
A második fogás szintén Édesanyámtól származik, csak lányom átdolgozta kissé.
Sajtos-tejszínes sertéscomb
A sózott, borsozott hússzeleteket lisztbe fordítjuk és kevés olajon hirtelen kisütjük. A félig főtt krumplit felkarikázzuk, és olajjal kikent tepsit kibéleljük vele, sózzuk. Egy fej hagymát felkarikázunk és rászórjuk a krumplira, majd megkoronázzuk az egészet a hússzeletekkel. Rászórunk kb 20 dkg reszelt sajtot- most épp Trappista volt- és az egészet nyakonöntjük a fűszeres tejszínnel, amibe reszelt fokhagymát, sót, borsot, majorannát és egy kevés őrölt köményt tettünk. 30 perc alatt pirosra sütjük és tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése