2009. március 22., vasárnap

Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel


Lányom már régóta emlegeti, hogy csirkepaprikást szeretne, de ennek az ételnek a létrehozása ismételten Mama függő dolog. Ugyanis nem mindegy,hogy milyen csirkéből is készül a valódi csirkepaprikás. Az igazán jóízű paprikáscsirke nem boltban vett, tápon nevelt gyorscsirkéből az igazi, hanem a Mama által nevelt udvaron futkosó, izmoslábú kiskakasból. Miután az Édasanyám hűtőjéből előhalásztuk a megfelelő delikvenst, így ünnepi ebéd készülhet házicsirkéből és házitojásból. ( Ami persze nem jelenti azt, hogy ez az étel bio hozzávalók hiányában nem finom nagyüzemi alapanyagokból is.)



Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók:1 fej vöröshagyma,1 csirke feldarabolva,- nálam 12 db-ra, 3 gomba,só, bors, pirospaprika, majoranna, 1 kanál házilag eltett natur lecsó,telföl, liszt, olaj, víz.

A hagymát apróra kockázom és az olajra dobom,üvegesre pirítom. Beledobom a csirkedarabokat és azokat is pirítom kicsit, majd sózom, borsozom és hozzáadom a többi fűszert és a lecsót és a gombát, végül a pirospaprikát. Megkeverem és felengedem vízzel és puhára főzöm. Mikor a hús kész, a teljölt elkeverem egy púpozott kanál liszttel és behabarom. Frissen szaggatott nokedlivel tálalom.

Nokedli.

30 dkg liszt, 1 tojás, só 1,5 dl víz

Az alapanyagokat összekeverjük lágy tésztává és forró sós vízbe szaggatjuk. Kiszedés után kevés olajjal meglocsoljuk és összekeverjük, nehogy összetapadjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése