2009. március 31., kedd

Lencsefőzelék sült sonkával, tojással


Úgy döntöttem, hogy a három napi húsevés után valami egészségesebb vacsora-ebéd variációt hozok létre. Miután így tél végén válogathatunk, hogy káposztát főzzünk-e, vagy krumplit, esetleg valami hüvelyest, nem kellett sokat törni a fejem mit is alkossak, mivel a káposztát a lányom nem szereti, a gazdasági válságra felkészülve viszont vettem pár zacskó "szerencselencsét" - ránk férne Fortuna segítsége - alapon.

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2-3 babérlevél, vöröshagyma, só, liszt, olaj, mustár, tejföl, cukor, víz, fűszerpaprika

A lencsét a babérlevéllel, sóval, füstölthússal - most épp oldalas - feltesszük főni kétszer annyi vízbe, mint amennyi ellepi. Lassú tűzön kb 40 perc alatt puhára fő a lencse is és a hús is.

Kevés olajon karamellizálunk egy teáskanál cukrot, beleteszünk egy evőkanál lisztet megpirítjuk, dobunk rá kevés pirospaprikát, majd felengedjük vízzel, simára keverjük és berántjuk a lencsét.

1 kisdoboz tejfölt, egy evőkanálnyi mustárt kevés vízzel, liszttel összekeverünk és behabarjuk a lencsét. Összeforraljuk és a füstölt főtt hússal, vagy sült sonkával, főtt vagy tükör tojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése