2009. március 8., vasárnap

Csípős csirkemellcsíkok grapefruitos gyümölcsraguval

Már napok óta valami egzotikusabb ételre vágytunk a lányommal, de oly szerencsések voltunk, hogy Édesanyám több napi élelmet csomagolt, gondolván munka után a pihenés jobban esik, mint a főzöcske. Így aztán csak a vasárnapi ebéd megalkotása várt ránk, és végre válogathattunk, hogy vajon a világ mely tájának ételét akarjuk elkészíteni. Szokás szerint elolvastunk több receptet, és alkottunk belőlük egy újabbat, ami a mi izlésünknek jobban megfelel

Csípős csirkemellcsíkok grapefruitos gyümölcsraguval

Hozzávalók 2 személyre: 1 nagyobb csirkemell, olivaolaj, ketchup, szójaszósz, méz, 2 kanál Cock Brand vörös currypaszta -ha nincs, erőspaprika krém, bors.
Gyümölcsraguhoz: 2 alma, 2 grapefruit lehártyázva, mazsola, 1 dl fehérbor - Cserszegi fűszeres,
hagyma, chilipaprika, baracklekvár, gyömbér- most épp por alakban.A csirkemellett csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, mézet, ketchupot, szójaszószt és a currypasztát, beleforgatjuk a csirkehúst, és letakarva hűtőben pácoljuk. Ha előre tervezzük a menüt 1-2 nappal előre pácolható.
Az almaszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk. Megpároljuk a hagymát is, és az almához adjuk. A bepácolt húst kifehéredésig sütjük, hozzátesszük a megpárolt hagymát, a gyömbért, chilit,a grape fruit levét , 1 dl bort, ha szükséges kevés vizet, lekvárt, mazsolát és lefedve kb 10 percig sütjük. Majd beletesszük a megsült almát, a grape fruit gerezdeket és összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk, néhány szebb gerezd sült almával, és grape fruittal diszítjük.
Miután lányommal nem tudtunk megegyezni, melyik tálalási forma az autentikusabb, így bemutatom mindkettőt. Szerintem naranccsal is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése