2009. március 22., vasárnap

Avocadós csirkesaláta


Itt a tavasz, de sajnos zöldségfélékből még nagy hiány mutatkozik, pedig már nagyon hiányzik a friss saláta. De tegnap nagy mázlink volt, és csodálatos jégsalátát kaptunk és még volt egy avocadónk is. A ma alkotott csirkepaprikásba nem tettük bele a mellet, mivel azt ebbe az ételbe túl száraznak találtuk - így az alapanyagok tálcán kínálták magukat, már csak a fűszerezést kellett kitalálni.

Hozzávalók: 1 avocado, 1 csirkemell, 1 alma, 1 fej vöröshagyma, 4-5 levél jégsaláta tépkedve+2 egész a tálaláshoz, 1 kis doboz tejföl, só, currys füszerkeverék, 4 db gomba, fél zacskó kapros salátaöntet.

A csirkemellet felkockázzuk és bepácoljuk currys füszekeverékkel, sóval, olivaolajjal, majd forró serpenyőben megpirítjuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított gombát, azt is átsütjük kicsit. Majd hagyjuk kihülni.

Az avocadót, almát, hagymát felkockázzuk, a salátaleveleket összetépkedjük, kivéve pár szépet, amit a tálaláshoz használunk fel. A tejfölt összekeverjük a fél zacskó salátaöntettel, sózzuk. A saláta összetevőit összekeverjük - óvatosan, mert az avocadó puha - az ép salátalevelekre tálaljuk és rászórjuk a pirított gombás csirkemellet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése