2009. február 16., hétfő

Variációk

Ismételten hétvége, ami ugye azt jelenti, hogy azt főzzük, amit megkívánunk, - elvégre van időnk bőven. Ez ugyan csak a menü eltervezésekor tűnik így, mikor a tettekre kerül sor, már kissé kevésnek bizonyul.

Miután mindketten szeretjük a májat, így természetes, hogy az készült, és mivel ketten vagyunk, így természetes, hogy kétféle.



Fűszeres pulykamáj rizibizivel és kínai kel salátával

A májat fokhagymával izesített olajon átsütjük, - ha nincs ilyen, dobunk az olajba 1-2 gerezd fokhagymát - majd megszórjuk zöld és feketebors keverékével, valamint majorannával. Ha kész sózzuk.
A rizst olajon hevítettem, majd felöntöttem vízzel, és beleöntöttem a mirelit sárgarépát és borsót. Sóval, borssal fűszereztük.
A kínai kelt felkockáztuk, beleaprítottunk savanyú uborkát, 2 gerezd fokhagymát és kis fej vöröshagymát.
Öntet: Egy kis pohár kefirbe egy evőkanál majonézt kevertünk, fűszeretük sóval, borssal és egy kanál avocadókrémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése