2009. február 16., hétfő

Variációk 2



Böllérmáj, ahogy egy kapuvári étteremben ellestem

2 db méretes vöröshagymát felkockázunk és olajon megpároljuk. Teszünk bele apróra vágott paprikát, -ha szeretjük csípősen, akkor kevés erőspaprikát is, valamint egy kisebb paradicsomot, - télen egy - két kanál natur lecsót, ha van, házit. Beledobjuk a csíkokra szeletelt sertésmájat és árforgatjuk, mig ki nem fehéredik. Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt köményel és majorannával. Mikor már majdnem kész, beletesszük a megtisztított, összevágott sertésvelőt és sózzuk. Főtt burgonyával, káposzta salátával az igazi.




/A kép nem a miénket ábrázolja, csak eléggé hasonlít rá, innen kölcsönöztem/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése